vrijdag 30 oktober 2009

De eerste Affo

In de herfstvakantie heb ik hard gewerkt. Niet op mijn werk maar thuis. Behalve dat Hannah haar kamer is behangen heb ik ook hard aan mijn UFO's gewerkt. De eerste die ik jullie wil laten zien was het minste werk. Mijn naaimachinehoes. Al jaren in gebruik maar hij moest nog steeds worden afgebiest. Nu is dat eindelijk gebeurd. En zie onder het resultaat.En met deze foto heb je gelijk een sneak preview van mijn volgende affo. Dat rode opgevouwen en afgebiesde quiltje links bovenin. Die krijgen jullie volgende keer te zien.

zaterdag 24 oktober 2009

Halverwege

Deze maand ben ik 3 jaar bezig met mijn Dear Jane. Iedere keer als ik een blokje maak komt deze netjes in één van de drie ordners op zijn eigen plekje in een showmap. En al heel lang geleden had ik mijzelf iets beloofd. Als ik halverwege zou zijn (bij blokje 113 van 225) mocht ik alle blokjes één keer uitleggen om te zien hoe het wordt in het echt. En deze week precies 3 jaar na het begin was het zover. Blokje 113 was af. En vandaag heb ik mijn belofte aan mijzelf ingelost. Ik had de keuken geconfisceerd. De toegang geblokkeerd voor nieuwsgierige kindjes en hondjes. En alle blokjes en al geknipte driehoeken heb ik op de grond gelegd. Vervolgens ben ik op het aanrecht geklommen voor dè foto. Helaas past het net net net niet op de foto, maar dat ligt aan ons lage plafond.

Maar hoe het resultaat er uit gaat zien kunnen jullie wel vast zien.En mocht je je afvragen waarom ik dat ene gekke lichtblauwe lapje heb gebruikt. Nee het is niet de mooiste maar wel de meest bijzondere. Van deze stof had ik de lakentjes in de kinderwagen gemaakt en die mag nu in de sprei op ons bed.

zondag 4 oktober 2009

Alle kleine beetjes helpen

Deze week heb ik ook niet zoveel kunnen doen. Rob was ziek, mijn vader ligt in het ziekenhuis en ik was erg moe en ben druk bezig met de voorbereidingen van het kinderfeestje van Hannah. Maar alle kleine beetjes helpen dus al met al ben ik toch tevreden.

Bij mijn vader in het ziekenhuis heb ik gewerkt aan de adventskalender. In vergelijking met de vorige foto zie je goed dat de ring is opgeschoven. Als het goed is hoef ik nu nog maar 1 keer op te schuiven en dan kan de bies erom. Volgens mij is ook wel goed te zien dat ik dit stuk al bijna gedaan heb. Ik werk met drie draden(naalden ) tegelijk.Ook is het weer oktober en ben ik begonnen met mijn Dear Jane quotum van deze maand. Drie blokjes heb ik voorbereid. (Ja de derde is nu ook helemaal geknipt). En eentje heb ik tijdens zwemles en het volgende ziekenhuisbezoek al geappliqueerd. Nu moet ik er nog twee knippen en dan naai ik alles lekker achter elkaar weg. Maar hoe ver ik deze week kom, we zullen het volgende week zien.....


 


 
Free Hit Counter