donderdag 20 mei 2010

Mijn werkplekje

Een paar dagen geleden was op het costaforum je weerplekje een topic. Mijn plekje heb ik ook maar eens op de foto gezet.
Ik werk in de huiskamer. Dat is het handigste want kleine kinderen willen toch graag dicht bij mama zijn (alhoewel de oudste (11) steeds vaker op haar eigen kamer speelt). In de huiskamer is ook de werkplek met PC's. Zo kunnen we allemaal overal terecht. En nu ik EQ7 heb besteld heb ik straks ook alles bij de hand.Mijn strijkplank heb ik als strijk- en snijtafel staan. Het is de bedoeling dat ik deze snel kan weghalen, maar eigenlijk staat hij er meer permanent. Misschien moet ik daar ooit nog eens een oplossing voor verzinnen.
De lap flanel aan het gordijn was als een tijdelijke designwall bedoeld maar ik vind het niet handig omdat je toch moet spelden. De piepschuim plank bevalt beter omdat die een harde ondergrond heeft speld dat makkelijker (je hoeft alleen te prikken. Ik heb meer van die piepschuim platen en heb bedacht dat ik die met molton bekleed en zo maak dat ik ze aan elkaar kan zetten als ik er meer nodig heb. Dan kan ik ze achter het gordijn bewaren als ik ze niet nodig heb. 

zondag 16 mei 2010

Requiem voor Rob deel 1

Telkens als ik me er toe kan zetten werk ik aan Requiem voor Rob. Inmiddels heb ik de eerste 4 blokken af en aan elkaar gezet. Het is nog een lastig klusje omdat het smalste strookje maar 1 cm breed is. Ik ben wel tevreden over het eerste resultaat. Ook omdat ik Rob steeds weer hoor zeggen in mijn hoofd: "Dit is toch heel netjes, wees eens tevreden."

Dit is het resultaat tot nu toe:


zondag 2 mei 2010

Requiem voor Rob

Sinds enkele dagen ben ik bezig met een nieuwe quilt. Hij heet: "Requiem voor Rob".
Deze quilt wordt gemaakt van stofjes die ik van Rob heb gekregen voor mijn verjaardag in 2009. Het is de Japanse serie van De Haan en Wagenmakers. Die Sinterklaas ervoor had hij mij het boek 'Wild van Quilt' van Chea Goossens gegeven.


Ik had al heel lang het idee die twee te combineren. Het patroon was daarvoor al klaar, en de afgelopen dagen ben ik druk aan het tekenen en knippen geweest.
Dit moet het worden. Ik kan bijna beginnen met in elkaar zetten. Gisteren in Veldhoven heb ik er heel mooi gemeleerd garen (rood/wit/blauw) gekocht om straks door te quilten.
 
Free Hit Counter