vrijdag 28 januari 2011

Requim voor Rob

In de kerstvakantie had ik ook nog gewerkt aan mijn Reqium voor Rob. Ik heb nu het 3e blok af en kom (weer) tot de conclusie dat een quilt maken met veel dezelfde blokken niet echt aan mij besteed is. Het vierde blok komt er zeker en het resultaat vind ik erg mooi. Maar ik vind het gewoon saai veel dezelfde blokkken maken. Mijn uitdaging zit in het ontdekken hoe het er uit gaat zien. Gelukkig wordt bij deze quilt het effect bij 4 blokken weer heel anders, dus dit blijft nog motiveren.

woensdag 26 januari 2011

Sketchbook Challenge

Het thema voor deze maand is Highly Prized ofwel onbetaalbaar.

Ja en wat is er nu onbetaalbaar. Het leven zelf kwam als eerste in mij op. Dit heb ik gesymboliseerd met een hartslag. Al tekenend zag ik er de naam van Hannah in en tenslotte gaat ons leven door in dat van de kinderen. Dus heb ik de namen van de kinderen in de hartslag verwerkt en er tenslotte ook de kinderen achter getekend.Op zich wel aardig maar toen ik de projecten van anderen voorbij zag komen op het Art-quiltforum vond ik het ook wel wat kaal. Dus ben ik verder gaan nadenken. Het volgende wat onbetaalbaar is voor mij is tijd en met name tijd voor mijzelf in mij drukke bestaan.
Dus toen ben ik daar mee verdergegaan.
Eerst een mindmap gemaakt, toen wat simpele tekeningen en uiteindelijk is dit het resultaat,vrijdag 14 januari 2011

Eerst DJ blokje van 2011

Ik heb mijn eerste blokje van mij DJ af na het overlijden van Rob. Ik vond het heel moeilijk om hier mee verder te gaan. Dit moest eigenlijk de sprei voor op "ons" bed worden en nu is er geen "ons" bed meer.
Iedere keer als ik een blokje af had en hem aan Rob liet zien (wat ik standaard deed), was hij heel geïnteresseerd. Meestal zei hij iets van "Oh mooi", of "Deze is heel mooi", soms wilde hij hem beter bekijken, maar altijd was er die interesse. En nu voelde het heel kaal om hem te maken. Gelukkig heb ik zondagavond tijdens "Boer zoekt vrouw" de laatste stukjes met de hand geappliqueerd en zat Hannah naast mij. Ik hield hem op en liet hem en zien. En wat zegt ze: "Oh wat mooi, laat eens zien, oh die kleine driehoekjes, mooi hoor."
En toen was het ineens een beetje minder kaal....... en heb ik er nog 2 gemaakt. Mijn doel wordt om 2 a 3 blokjes per maand te maken.De stand is nu:         110,19,4,3221

donderdag 13 januari 2011

Nieuwjaarslijstje.

Na mijn ervaring van vorig jaar wilde ik eigenlijk geen nieuw to do lijstje aanleggen. Je weet immers toch niet wat er op je pad komt dus waarom dan al te ver vooruit kijken.
Dit is meer mijn motto nu:

Maar gaande weg merk ik toch dat ik met quiltplannen voor 2011 bezig ben.

1 Ik ben weer begonnen met mijn Dear Jane
2 Ook ben ik weer begonnen met Vuurwerk voor Cas, de top moet volgend jaar februari klaar zijn, dan wordt Cas 8 jaar.
3 Ik wil mijn requim af hebben.
4 En ik ben natuurlijk aan mijn klaproos begonnen.
5 Daarnaast ga ik in maart naar Texel voor een quiltmidweek, dat zal ook wel een project opleveren.
6 en 7  en heb ik nog wat kleinere werkjes tussendoor. (japanse applique en Cleopatra's fan)

en als klap op de vuurpijl ga ik ook nog meedoen in de sketschbook challenge.

Kortom ik heb toch een heel lijstje voor 2011 en eigenlijk is dat maar goed ook. Want dat zijn immers mijn dromen voor morgen en dan ga ik nu beginnen met ze uit te voeren.

woensdag 5 januari 2011

Klaproos 5 De constructie

Ik krijg diverse vragen over hoe ik de klaproos in elkaar zet. Niet gehinderd door veel kennis kwam ik op deze smileboxes terecht:

The Solace of Persephone: Part 1

The Solace of Persephone: Part 2
 
The Solace of Persephone: Part 3
 
Die geven goed weer hoe Anette M Hendriks werkt. Op basis van wat ik hier zag ben ik de delen van mijn patroon op patroonpapier gaan overnemen en knip ik de delen uit de stof. Omdat mijn uitgangspunt is werken met wat ik heb en ik heel veel verschillende roze voeringstoffen heb ben ik gaan werken met dun plakvlieseline op de achterkant. Ik appliqueer met raw-edge de stukken op elkaar en knip dan de grote delen aan de achterkant weg.


Hier heb ik een detail foto en ook een foto van de achterkant.
Straks wil ik het ook gaan appliqueren op de achtergrondstof. maar zover ben ik voorlopig nog niet.....
 
Free Hit Counter