donderdag 14 november 2013

Herinneringsquilt

In de afgelopen jaren heb ik ook nog twee herinneringsquilts gemaakt die ik, volgens mij, nooit heb laten zien.

De eerste is gemaakt van de overhemden en fleecetruien van Rob. Ik heb een ragtime gemaakt met aan de voorkant zijn overhemden en aan de achterkant zijn fleecetruien. Dit is hier in huis de meest gebruikte quilt en niet alleen omdat hij van papa is (Hij heet hier ook de papadeken), maar ook omdat hij lekker warm en soepel is.

De tweede heb ik gemaakt voor mijn moeder na het overlijden van mijn vader. Daar heb ik ook zijn overhemden voor gebruikt. Hij had alleen nauwelijks fleecetruien, dus heb ik mooie bijpassende flanelletjes gekocht voor de achterkant.  Deze lag altijd bij mijn moeder in de stoel. Nu ze verhuisd is naar een woongroep ligt hij over haar bed. Alleen willen de zusters hem nog wel eens verkeerd om leggen. Ze begrijpen het principe van een ragtime niet en doen de rafelrandjes naar beneden. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat mijn vaders overhemden naar boven liggen.These two quilts I made as a rememberance. The first one I made from the shirts and fleece sweaters of my husband after he died. We like this "daddyblanket" very much not only because it was his, but also because of his softness.

The second one I made for my mother after my father died. I also used his shirts and I bought some  flannel for the backside of this ragtime.

vrijdag 8 november 2013

Leannes House BOM 2010

Heel blij ben ik dat ik het patroon van Leanne's House heb kunnen overnemen. Ik wilde het al heel lang graag hebben en heb de stof en het borduurgaren al meer dan 3 jaar in huis.  Jammer is alleen dat er gerookt is bij de vorige eigenaar. Op de foto zie je alle  patronen even luchten zodat de ergste rooklucht er even uit kan, daarna gaan ze in een bak met lekkere zeep er tussen. Dan zal het vast wel goed komen.  De stofserie links op de foto wil ik gaan gebruiken. Maar eerst ga ik wat andere projecten afmaken.

I am very happy. I bought this patern from Leanne's House BOM 2010 from someone else.  I do have the fabric and the DMC for already 3 years.  Now the patterns need some fresh air so the  smell of smoke can go away. After that I put them in a plastic bin with some nice smelling soap. I think that wil do. The fabric on the left side I will use to make this patern, but first I have to finish some other things
 
Free Hit Counter