donderdag 14 november 2013

Herinneringsquilt

In de afgelopen jaren heb ik ook nog twee herinneringsquilts gemaakt die ik, volgens mij, nooit heb laten zien.

De eerste is gemaakt van de overhemden en fleecetruien van Rob. Ik heb een ragtime gemaakt met aan de voorkant zijn overhemden en aan de achterkant zijn fleecetruien. Dit is hier in huis de meest gebruikte quilt en niet alleen omdat hij van papa is (Hij heet hier ook de papadeken), maar ook omdat hij lekker warm en soepel is.

De tweede heb ik gemaakt voor mijn moeder na het overlijden van mijn vader. Daar heb ik ook zijn overhemden voor gebruikt. Hij had alleen nauwelijks fleecetruien, dus heb ik mooie bijpassende flanelletjes gekocht voor de achterkant.  Deze lag altijd bij mijn moeder in de stoel. Nu ze verhuisd is naar een woongroep ligt hij over haar bed. Alleen willen de zusters hem nog wel eens verkeerd om leggen. Ze begrijpen het principe van een ragtime niet en doen de rafelrandjes naar beneden. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat mijn vaders overhemden naar boven liggen.These two quilts I made as a rememberance. The first one I made from the shirts and fleece sweaters of my husband after he died. We like this "daddyblanket" very much not only because it was his, but also because of his softness.

The second one I made for my mother after my father died. I also used his shirts and I bought some  flannel for the backside of this ragtime.

2 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat een mooie en bijzondere quilts zijn dit.

Annelies zei

Mooi en bijzonder.

 
Free Hit Counter