vrijdag 31 oktober 2014

Vuurwerk voor Cas. AFFO

In januari 2010 ben ik aan deze quilt begonnen. Een moeilijk patroon dat ik ook nog eens heb vergroot (origineel is van Jacqueline de Jonge). Ik had er twee jaar voor gerekend. Dan zou hij mooi af zijn op Cas zijn 8ste verjaardag. Hij is helemaal machinaal gepatcht en gequilt, dus dat moest kunnen. Dat is dus niet helemaal gelukt! Bijna 5 jaar ben ik er mee bezig geweest. Vaak heb ik kleine sneakpeaks laten zien. Nooit heb ik hem helemaal laten zien omdat ik altijd in mijn achterhoofd had om hem op te sturen naar een tentoonstelling.


En nu is hij af en wil ik hem helemaal niet meer naar een tentoonstelling sturen.
Ik heb geen zin in commentaar op puntjes die niet netjes doorlopen, quiltwerk dat hier en daar is uitgeschoten en andere onvolkomenheden. Voor mij is hij namelijk volmaakt zo. Ik zie die onvolkomenheden namelijk als een uiting van de moeilijke jaren die ik achter mij heb.
In de jaren dat ik met deze quilt bezig ben geweest heb ik 3 dierbare mensen verloren, mijn kinderen opgevangen en geholpen met hun verdriet, geworsteld met het draaiend houden van mijn plotseling eenoudergezin, geworsteld met het op peil houden van mijn energiebalans, geworsteld met het zorgen voor het inkomen. En dat is wat ik in die onvolkomenheden zie. Commentaar op de quilt voelt dus als commentaar op mijn emoties.
Daarnaast kan ik het Cas niet aan doen, heeft hij zolang op zijn quilt moeten wachten, zou ik hem nog weer een tijdje wegsturen. Dat kan natuurlijk niet!

Ik ben razend trots op dit resultaat en hier wil ik hem wel laten zien. Kunnen jullie er thuis van alles van vinden, hoef ik dan lekker niet te horen.6 opmerkingen:

Annelies zei

Wil je ook niet horen dat ik hem schitterend vind ?!!! Ach en commentaar van anderen ? De beste stuurlui staan aan wal. In een quilt mag meer zitten dan perfectie. Dat geeft de quilt een verhaal, maakt hem dierbaar en eigen.

Jane in Cumbria zei

Hij is echt prachtig geworden, Irene! En wat zal je zoon er blij mee zijn. Dit wordt voor hem iets heel dierbaars, veel te mooi om te laten beoordelen door buitenstaanders.

Anoniem zei

Hij is prachtig geworden en voor jullie een heel bijzondere quilt waar heel veel herinneringen in zitten en dat is onbetaalbaar.

yvon zei

Hij is schitterend geworden en groot gelijk dat je hem niet wegstuurt. En je zoon zal er super blij mee zijn.

Frea zei

Je quilt is mooi geworden, niemand kan zien hoe lang je er mee bezig bent geweest. Alleen jijzelf ziet alle emoties, die je er in verwerkt hebt.
Ik ben zelf net met deze quilt begonnen en weet dat het een pittige quilt is. Het resultaat mag er zijn, Cas heeft een erg mooie quilt gekregen.
Groetjes Frea.

Rachel zei

Dit is fantastisch! :)

 
Free Hit Counter