vrijdag 17 december 2010

Sunset, the african way

Bij the Quiltshow ben ik een gratis lid. Dan mag je niet zo veel maar ik heb geen zin om hier veel geld voor te betalen. Deze maand mag je hier toch filmpjes kijken. In een van de filmpjes legt een mevrouw uit Zuid Afrika uit hoe ze golfjes snel aan elkaar naait. Dat wilde ik wel eens uitproberen.
Mijn niet zo mooi geworden sneeuwverflapjes kon ik hier mooi voor gebruiken. (Heerlijk vond ik het dat ik zomaar lapjes op voorraad had.)
Het is inderdaad heel eenvoudig om te doen en dit kleine quiltje had ik in een avond af (kleiner dan A4).

Ook vertelde ze dat ze alle soorten garen op haar spoel deed in de naaimachine. Dat heb ik ook gelijk uitgeprobeerd met mijn gouddraad (Bij Cuny op haar blog had ik ook al zoiets gezien). Het voordeel was dat ik aan de achterkant ging quilten en zo niet gehinderd werd door het beeld van de golfjes aan de voorkant. Anders zou ik het allemaal veel te netjes en regelmatig doen. Ik ben dan ook heel tevreden met dit miniquiltje. En het geeft zo veel energie om lekker te creëren......

2 opmerkingen:

Guusje, zei

Hij is erg leuk geworden, lekker vrolijk en ja ik kijg er ook altijd energie van.

Jane in Wales zei

Hij is erg leuk geworden. de energie straalt eraf!
Mijn naaimachine houdt beslist niet van vreemde garens bovenin, dus ik zal het ook eens uitproberen in de spoel. Best een goed idee om aan de achterkant te gaan quilten, dan wordt alles veel levendiger.

 
Free Hit Counter