zaterdag 2 april 2011

Requim voor Rob

De afgelopen periode heb ik vooral gewerkt aan mijn Requim. Ik wilde hem graag afhebben op Rob zijn sterfdag. Dat is niet helemaal gelukt. Ik moet hem nog op maat snijden en de binding ern tunnel eraan zetten. Het op maat snijden vind ik altijd lastig en daarom is dat ook nog niet helemaal gelukt. Maar het klusje komt wel af hoor.
Ik weet dat de puntjes best een beetje mooier hadden gekund. Maar in deze quilt zie je verdriet, boosheid, frustratie en alle andere emoties die ik dit jaar te verwerken heb gekregen.  Daarnaast vind ik de stof erg lastig werken met die kleine stukjes. De chintz coating maakt de stof wat stug en als je dan blokjes hebt van 1 bij 1 cm. tja....

Op de tweede foto kun je het quiltwerk wat beter zien. Van die foto kloppen de kleuren ook beter.

9 opmerkingen:

Handmade by Mai zei

Hij is prachtig. Het verhaal erachter maakt het een heel speciale quilt en dat de puntjes niet perfect zijn, och wat is perfect.

Christina Fokkema zei

Kan me goed voorstellen dat je voor zijn sterfdag af wilde hebben. Maar die paar dagen maken ook niet uit. Al jouw emoties zijn zo goed te begrijpen. Fijn dat je dat in het quilten kwijt kunt. Er zitten inderdaad hele kleine stukjes in, dat zal niet gemakkelijk werken zijn geweest.

marjolijn zei

Hij wordt prachtig Irene. Het is heel goed dat je hier heel veel van je emoties en frustratie in hebt kunnen stoppen. Juist goed dat hij niet perfect is, dat zou er helemaal niet bij passen. En dat laatste stukje komt ook nog wel.

Mupminoes zei

Een prachtige quilt geworden met een verhaal wat helaas minder mooi is. Sterkte

Annelies vdB zei

Een hele mooie en voor jou heel speciale quilt. Niet makkelijk. Ik weet hoe de stoffen zijn als je er met de hand aan werkt. Ik krijg binnen de kortste keren last van mijn schouders.

Guusje, zei

Wat is hij mooi geworden. Het is een heel bijzondere quilt waarin je een heleboel in hebt verwerkt en die speciaal voor jouw is en zal blijven. Heel knap dat je hem al zover afhebt en ik kan me voorstellen dat je het jammer vind dat hij niet op tijd af was maar hij is wel bijna af. Sterkte met deze moeilijke dagen.

Heleen zei

Het is een heel mooi en bijzonder quiltje geworden. Juist omdat je er zoveel in hebt kunnen stoppen! En alles van dit jaar kwam je in het quiltje tegen. Mooie dingen moeilijke dingen, lastige dingen! Maar je hebt je door dit moeilijke eerste jaar heen gewerkt!En niet optijd af, ach het leven is ook niet perfect.

Mieneke zei

Ik vind het een prachtig toepasselijk patroon wat je gekozen hebt voor een requim. grote stukken, kleine stukjes, mooie puntjes, minder mooie puntjes. Ook al zou je hem liever met een andere reden gemaakt hebben, de quilt zal jou in de toekomst ongetwijfeld veel steun geven.

risja zei

Hij is erg mooi geworden.
En ja perfect? alle stemmingen zitten erin dat is juist geweldig, sterkte.

 
Free Hit Counter