zondag 31 januari 2010

Vuurwerk voor Cas

Hier ben ik deze maand mee bezig geweest. Omdat ik erover denk om hem in 2011 of zo naar de ATT te sturen laat ik geen overzichtplaatjes zien maar alleen sneak previews.
Deze quilt heet Vuurwerk voor Cas (of sterren voor Cas, Cas wisselt nog wel eens van mening). Hij krijgt hem als hij in 2012 8 jaar wordt voor zijn verjaardag. Dan heb ik rustig de tijd om hem te maken. De quilt is gebaseerd op het patroon "The Colorful Quilt" van Jacqueline de Jonge. Die is alleen 130 bij 130 en deze moest voor zijn bed worden. Ik heb het patroon dus iets groter gemaakt. Kijk maar hier.


Dit zijn de eerste resultaten.

dinsdag 26 januari 2010

Quilten in de ring

In de kerstvakantie heb ik een cursus quilten in de ring gevolgd. Dat deed ik bij Heleen Pinkster in de winkel van Wilma Karels. Ik had het quilten mijzelf aangeleerd en vroeg mij af of ik het wel goed deed. Dan is het toh handig om een keer op cursus te gaan. Gelukkig bleek ik het wel goed te doen, dat is fijn om te weten. Daarnaast heb ik veel handige tips geleerd van Heleen. Een aanrader dus deze cursus.
Ik heb voor een wholecloth gekozen. Dit is hoever ik nu ben. Het gaat niet hard want ik ben met allemaal spannende dingen bezig. Maar dat is nog even een verrassing!!!!!!
maandag 4 januari 2010

Snelle Irene

Tja als je aan iets nieuws wilt beginnen, maar het mag nog niet voordat je maandopdracht klaar is. Dan kan een maandopdracht ineens heeeeeel snel klaar zijn. Mijn 5 blokjes van de Dear Jane voor januari heb ik zaterdagavond al afgemaakt (2 januari dus). Het waren gelukkig ook niet de moeilijkste dus het kon ook redelijk snel, maar ik ben er wel blij mee. Het hele resultaat kun je vinden op mijn DearJanesite. Zie de linkjes aan de linkerkant

Mijn stand is 106,18,4,3112

  


    

vrijdag 1 januari 2010

Eerste Affo van 2010


Allemaal een heel gelukkig en bovenal gezond
2010.

Mijn jaar is alvast goed begonnen. ik heb een eerste AFFO.
De "grote" Quilters Blessingstas heb ik af. Hiermee is mijn set compleet. In deze tas passen alle onderdelen van mijn set en ik kan hem handig meenemen naar de Bee, cursussen e.d. Mijn 30 cm en 12 inch linealen passen erin. Mijn A3 snijmat heeft een plekje. En zo kan Irene Apetrots op cursus. (Jammer alleen dat ik net mijn cursussen heb afgerond ;-)  )
Het ontwerp van de hele set is geheel van mijzelf, met uitzondering van de borduurseltjes. Deze zijn een ontwerp van Bea Galler

Ik denk erover om de patronen te beschrijven en tegen een vergoeding beschikbaar te stellen. Wie er belangstelling voor heeft geef mij even een mailtje dan weet ik of het de moeite loont om de beschrijvingen te gaan maken. Quilttechnisch zijn ze niet enorm moeilijk maar je hebt er wel een behoorlijke hoeveelheid naaiervaring voor nodig.

 

Voorlopig is dit ook mijn laatste Affo voor dit jaar. Maar dat is niet erg. Ik ga lekker door met mijn Dear Jane, mijn Cleopatra's Fan en 2 kleinere projecten: Japans Applique en mijn hele lap van de cursus Quilten in de ring die ik in de Kerstvakantie heb gedaan, maar daar vertel ik later meer over.

En ik ga natuurlijk beginnen aan:
VUURWERK VOOR CAS
en daarover ook later meer!!!


 
Free Hit Counter